Dýmky Mastro de Paja Historie

Posted by pipemagcz | Posted in Dýmky a výrobci dýmek | Posted on 04-07-2012

Dýmky Mastro de PajaZnačka Mastro de Paja byla založena v roce 1972 ve městě Pesaro v Itálii, což je známé centrum vyrábění dýmek v severní Itálii. V okolí jaderského moře, téměř přesně mezi Římem a Benátkami, vyrostlo město Pesaro, aby se stalo jedním z center výroby dýmek v Itálii. Může se chlubit velkými producenty, najdeme zde například Ser Jacapo, Castello, Il Ceppo a L’Anatra.

Historie Mastro de Paja ve skutečnosti začíná v roce 1985 s příchodem Alberta Montiniho jako továrního manažera. Mastro de Paja založil Terenzio Cecchini se svými přáteli, kteří již byli úspěšnými podnikateli. Protože všichni kouřili dýmky, chtěli založit novou značku vysoce kvalitních dýmek. Známý Giancarlo Guidi, nyní výrobce dýmek Ser Jacopo, byl rovněž v této společnosti od roku 1970 do roku 1982. V roce 1982 Guidi odešel, aby začal s výrobou dýmek Ser Jacopo. Nikdo ze zakladatelů neměl, kromě Guidiho, který odešel v roce 1982, přijatelné zkušenosti v dýmkovém průmyslu. Všichni hodně a dobře pracovali, navzdory odchodu Guidiho, až do poklesu poptávky po dýmkách, který v Itálii nastal na začátku 80. let 20. století.

V tomto období Cecchini našel nového manažera pro továrnu, aby obrátil věci zase k lepšímu. Jeho odpovědí na vzniklý problém byl Alberto Montini (po kterém je pojmenovaná druhá řada dýmek – Montini). Montini zaměřil výrobu dýmek na export do zahraničí a zavedl přísnější kontrolu kvality tím, že snížil výrobu a zaměřil se spíše na kvalitu než na kvantitu.

Během následujících několika úspěšných let Cecchini zmizel. Nikdo nevěděl, kde je a Cecchini se už nikdy znovu neukázal. Po velkých sporech s jeho dědici si Alberto Montini zajistil kompletní vlastnictví Mastro de Paja.

Klíčem výjimečnosti Mastro de Paja je rodinný pocit, který prostupuje celou továrnou. Montiniho žena Cinzia pracuje ve výrobním oddělení (většinou pískuje a dokončuje dýmky) a několik bratranců a strýců dělá většinu řezeb. Mario Pascucci a Vittorio del Vecchio jsou nejstaršími řezbáři společnosti a oba dva jsou nesmírně blízcí Montiniho rodině. Většina ostatních zaměstnanců pak pochází z rodin těchto čtyř hlavních vůdců společnosti.

Dýmky Mastro de Paja opravdu projevují dědictví města Pesaro, ale mají tendenci být více klasické než dýmky jiných značek ve městě, ale neoklasický styl, díky kterému je Pesarská škola známá, je jistě vyhlášený. Ve Spojených státech je jejich částečně venkovský design nebo konečná úprava ‚Unica‘ jasně rozpoznatelná a stává se typickým rysem značky. Bez ohledu na vše je ale Mastro de Paja schopná vyrábět výborné italské dýmky za přijatelnou cenu.

Post your comment

*

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.