Dýmky Savinelli Historie

Posted by pipemagcz | Posted in Dýmky a výrobci dýmek | Posted on 25-07-2012

Italské dýmky SavinelliPříběh společnosti Savinelli začíná v roce 1876, kdy Achille Savinelli Sr. Otevřel jeden z prvních obchodů na světě, ve kterém se prodávalo výhradně zboží spojené s kouřením. Obchod stál v samém centru Milána na ulici Orefici 2, blízko známého Piazza Duomo. Malý obchod, který můžete stále najít na tom samém místě, se brzy stal místem setkání všech, kteří měli rádi kouření. V obchodě si mohli nadšenci navzájem vyměňovat své zážitky a mohli o nich diskutovat. Právě na tomto místě začal Achille Sr. navrhovat dýmky, které mu pak vyráběli nejrůznější řemeslníci z oblasti Varese, severně od Milána.

Současně při otevření obchodu na ulici Orefici se Savinelliho bratr a sestra přestěhovali do města Genoa a otevřeli tam na Galleria Mazzini svůj vlastní obchod, který si brzy získal věrnou klientelu a dál tak šířil věhlas Savinelliho jména. V roce 1881 si Achille Savinelli Sr. zajistil, aby se mohl zúčastnit věhlasné Esposizione Industriale Italiana (Italská výstava průmyslu), což byl předchůdce dnešního Milan Fair. Jeho iniciativa jasně demonstrovala podnikatelský instinkt, který se v rodině nezapře ani dnes.

V únoru roku 1890 převzal vedení obchodu syn Achille Savinelliho – Carlo. Ten obchod řídil přes 50 let. Díky jeho vrozenému psychologickému instinktu byl schopen rozvíjet velmi dobré vztahy se svými klienty, kterým vždy dokázal doporučit ten pravý produkt pro jejich osobnost. Svůj talent adaptoval na uspokojení potřeb každého zákazníka. V roce 1918 se narodil Achille Junior. Mladý Achille se už odmalička začal specializovat na výrobu dýmek, které  vyráběl vzadu v obchodě v malé dílně. Zatímco jeho rodiče preferovali spíše osobní kontakt se zákazníky, on raději zůstával vzadu v obchodě a věnoval se práci a designu.

Dýmky Savinelli

Bylo to v této dílně, kde světlo světa spatřila první nefalšovaná dýmka Savinelli. Potom však vypukla druhá světová válka a Achille Jr. chtě nechtě musel přerušit své učení a byl donucen sloužit pět let u armády. Když se Achille Jr. vrátil z války zpět, pochopil, že komercializace samotná nebude stačit. Proto se rozhodl opustit otcův obchod a začal vyrábět vlastní dýmky. Toto rozhodnutí mladého Achilleho bylo velmi důležité. Přál si pokračovat a dále vylepšovat rodinnou tradici jména Savinelli. Rozhodnutí Achille Jr. se zakládalo na jednom jediném faktu: nejlépe prodávané dýmky v Itálii pocházely ze zahraničí, zatímco ale nejkvalitnější kořen vřesovce rostl právě v Itálii.

Kvalitní dýmky Savinelli

Tento fakt jej tak nesmírně trápil, že se rozhodl vyrábět své vlastní kvalitní dýmky z kořene vřesovce, zatímco jiní výrobci dýmek po celé Itálii masově produkovali odbyté dýmky špatné kvality. Achille Jr. se cítil neskutečně sebevědomě, co se produkce kvalitních výrobků týče. To mu ve spojení s národní hrdostí přineslo obrovský úspěch. Sám se ponořil do rozvíjení společnosti a s pomocí svých nejlepších přátel, Amleta Pomého a Maria Vettoruzziho, rozeběhl další podnikání v oblasti Varese v severozápadní Itálii. V roce 1948 pak došlo k otevření továrny Savinelli a dýmky, které se zde vyráběly, získaly velmi rychle vysokou prestiž na trzích po celém světě.

Historie dýmkařské firmy Savinelli

I před otevřením továrny se do zahraničí vyvážely dýmky, byly však hodně nekvalitní. Proto se zdálo téměř nemožné, že by nová produkce dýmek Savinelli mohla soupeřit s dýmkami jiných zahraničních značek. Přesto Savinelli se svými luxusními a vysoce kvalitními produkty uspěl a šel tak ruku v ruce s velkými jmény a byl dokonce schopen předčit kvalitou jejich výrobky. Dýmky Savinelli se tak dostaly až do bodu, kdy je lidé začali vnímat jako značku nejvyšší úrovně v globálním měřítku. Achille Jr. byl schopen spojit představu s dobrou chutí tím, že dosáhl čisté linie, na kterou byl nesmírně hrdý. Je to jeho duch, který dává všem dýmkám Savinelli jejich osobnost; jedná se o příjemnou harmonii formy a funkce. Na jeho představu a zdokonalování navázal i nynější hlava dýmek Savinelli, Giancarlo, který převzal obchod, když Achille Jr. zemřel. Nyní drží kormidlo společnosti Giancarlo a přináší do ní novou energii a nové nápady. Giancarlovi se jako praprasynovi původního zakladatele společnosti daří plnit nelehký úkol modernizace celé firmy. Giancarlo se nyní stará o ručně vyráběné dědictví, aby jej nedotčené mohl později předat svému synovi Achillemu.

Osobnosti dýmkařské firmy Savinelli

Post your comment

*

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.